Bouwkundige keuring Saaxumhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Saaxumhuizen inplannen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina kan je aan de slag met informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Saaxumhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Saaxumhuizen analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals het schilderwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Saaxumhuizen laten uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Saaxumhuizen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Saaxumhuizen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Saaxumhuizen (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een kostenindicatie om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €340 en €470. De prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de tabel hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Saaxumhuizen.

Type woningNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartement90 m2280 – €330
Rijtjeshuis113 m2€335 – €365
Hoekpand139 m2€405 – €445
Geschakelde woning160 m2€475 – €500
Herenhuis175 m2€515 – €550
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Saaxumhuizen die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Den Andel, Rasquert, Tinallinge, Baflo en Borgsweer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-saaxumhuizen-9957

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Saaxumhuizen checkt een neutrale ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Saaxumhuizen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Het Hogeland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie