Bouwkundige keuring Broeksterwâld

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Broeksterwâld inplannen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website tref je nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Broeksterwâld.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Broeksterwâld inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Broeksterwâld laten uitvoeren

Direct meer info over de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Broeksterwâld.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Broeksterwâld

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Broeksterwâld (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de wooninspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele gebreken. Daarnaast bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €435. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de onderstaande tabel beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Broeksterwâld.

Type woningGroottePrijsberekening
Appartementje96 m2295 – €315
Rijtjeshuis112 m2€350 – €370
Hoekhuis127 m2€405 – €450
2-onder-1 kap153 m2€455 – €485
Herenhuis193 m2€520 – €560
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Broeksterwâld die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Jannum, Sibrandahûs, Rinsumageast, Damwâld en Dokkum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-broeksterwald-9108

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Broeksterwâld controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Broeksterwâld). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Dantumadiel loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie