Bouwkundige keuring Rijsbergen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Rijsbergen laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform bieden wij praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Rijsbergen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Rijsbergen bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rijsbergen laten uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de staat en de waarde van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Rijsbergen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Rijsbergen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Rijsbergen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag vind je een overzicht van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een overzicht met de kosten om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €325 en €450. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Rijsbergen.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartementje99 m2275 – €320
Rijwoning118 m2€355 – €385
Kopwoning130 m2€425 – €435
2-onder-1 kap151 m2€475 – €490
Landhuis181 m2€510 – €550
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rijsbergen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Achtmaal, Wernhout, Klein Zundert, Chaam en Bavel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rijsbergen-4891

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Rijsbergen bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de kopende partij te informeren over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur check alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Rijsbergen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Zundert wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De ingenieur kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie