Bouwkundige keuring Overschild

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Overschild inplannen is dan zeker aan te raden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Overschild.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Overschild inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de kozijnen en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Overschild plannen

Op korte termijn duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de meterkast en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Overschild.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook handige gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Overschild

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Overschild (regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Ook staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €325 en €440. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Overschild.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Bovenwoning83 m2290 – €305
Tussenwoning102 m2€340 – €375
Kopwoning132 m2€420 – €445
Geschakelde woning172 m2€450 – €505
Landhuis188 m2€510 – €555
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Overschild die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Luddeweer, Lageland, Lageland, Slochteren en Froombosch.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-overschild-9625

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Overschild controleert een onafhankelijk specialist het huis. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een huis die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Overschild). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Midden-Groningen loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie