Bouwkundige keuring Jannum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Jannum laten doen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Jannum.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Jannum onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals de staat van de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jannum plannen

Wil jij meteen inzicht in de huidige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en of er sprake is van vocht in de woning. Ook weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Jannum.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Jannum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Jannum en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De specialist gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je daar een overzicht met de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €295 en €460. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Jannum.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Etagewoning97 m2290 – €330
Tussenwoning118 m2€360 – €370
Hoekpand125 m2€405 – €450
2-onder-1 kap161 m2€455 – €505
Herenhuis200 m2€515 – €550
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jannum die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Sibrandahûs, Rinsumageast, Damwâld, Dokkum en Wyns.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jannum-9107

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Jannum analyseert een neutrale partij het woonhuis. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht kopers van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant als je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Jannum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie