Bouwkundige keuring Zuidschermer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zuidschermer laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zuidschermer.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Zuidschermer benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuidschermer laten uitvoeren

Direct meer info over de huidige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de vloerconstructies en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Zuidschermer.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zuidschermer

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Zuidschermer (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij bekijk je hier een tariefoverzicht om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €345 en €445. De prijs is gebaseerd op allerlei facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zuidschermer.

WoonobjectGrootteGeschatte prijzen
Etagewoning79 m2295 – €305
Tussenwoning116 m2€360 – €390
Hoekpand132 m2€415 – €435
Geschakelde woning167 m2€450 – €490
Herenhuis176 m2€505 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuidschermer die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Grootschermer, Oterleek, Stompetoren, Sint Pancras en Koedijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuidschermer-1846

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Zuidschermer analyseert een onafhankelijk expert het huis. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zuidschermer). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Alkmaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie