Bouwkundige keuring IJzendijke

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in IJzendijke laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in IJzendijke.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in IJzendijke checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals de groepenkasten en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in IJzendijke uitvoeren

Heel snel een analyse van de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en en de staat van de isolatie. Tevens kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in IJzendijke.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in IJzendijke

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in IJzendijke en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een kostenoverzicht om de woning in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €310 en €450. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van diverse variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de regio is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het totale tarief. In het schema hieronder vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in IJzendijke.

WoonobjectGroottePrijsindicatie
Appartementje82 m2275 – €325
Rijwoning115 m2€345 – €380
Hoekwoning140 m2€400 – €430
Geschakelde woning170 m2€455 – €505
Vrijstaand194 m2€510 – €535
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in IJzendijke die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Biervliet, Schoondijke, Hoofdplaat, Breskens en Nieuwvliet.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ijzendijke-4522

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in IJzendijke checkt een objectieve expert het woonobject. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om kopers goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant wanneer je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in IJzendijke). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Sluis wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie