Bouwkundige keuring Groenekan

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Groenekan regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Groenekan.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Groenekan onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de fundering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Groenekan plannen

Op korte termijn een inspectie van de bouwkundige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Groenekan.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Groenekan

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Groenekan (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De specialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €410. Het prijskaartje hangt af van meerdere factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Groenekan.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartement83 m2285 – €325
Rijwoning108 m2€340 – €370
Hoekhuis127 m2€420 – €450
2-onder-1 kap171 m2€470 – €490
Landhuis179 m2€525 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Groenekan die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Bosch en Duin, Den Dolder, Bilthoven, Austerlitz en Woerdense Verlaat.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-groenekan-3737

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Groenekan analyseert een neutrale partij de potentiële woning. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te informeren over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt doorgaans ter sprake als je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Groenekan). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente De Bilt wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van het huis. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie