Bouwkundige keuring Ureterp

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Ureterp laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Ureterp.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Ureterp analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de fundering en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ureterp inplannen

Heel snel een analyse van de staat (en gebreken) van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de fundering en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ureterp.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Ureterp

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ureterp (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat een lijst met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een overzicht met de kosten om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €275 en €435. Het kostenplaatje bestaat uit verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In het overzicht hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ureterp.

WoonobjectGrootteGemiddelde kosten
Bovenwoning89 m2€280 – €315
Tussenwoning113 m2€345 – €375
Hoekpand134 m2€405 – €440
2-onder-1 kap161 m2€450 – €505
Vrijstaand196 m2€515 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ureterp die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Olterterp, Nij Beets, Beetsterzwaag, Bakkeveen en Wijnjewoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ureterp-9247

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Ureterp bekijkt een onpartijdige specialist het gebouw. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een pand dat jij wil verhuren. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ureterp). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Opsterland loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie