Bouwkundige keuring De Bilt

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in De Bilt inplannen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in De Bilt.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in De Bilt inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de plafonds en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Bilt uitvoeren

Op korte termijn een inspectie van de bouwkundige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in De Bilt.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in De Bilt

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in De Bilt en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin staat de conclusie van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €400. De totaalprijs bestaat uit verschillendevariabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in De Bilt.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijs
Studio98 m2€295 – €310
Rijwoning118 m2€360 – €370
Hoekhuis149 m2€405 – €450
2-onder-1 kap156 m2€450 – €500
Villa179 m2€525 – €545
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Bilt die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Bunnik, Zeist, De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Utrecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-bilt-3730

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in De Bilt controleert een neutrale partij de potentiële woning. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in De Bilt). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente De Bilt loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Groenekan
 • Bouwkundige keuring Maartensdijk
 • Bouwkundige keuring Hollandsche Rading
 • Bouwkundige keuring Westbroek
 • Bouwkundige keuring Bilthoven
 • Plaats een reactie