Bouwkundige keuring Geleen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Geleen laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Geleen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Geleen benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de dakconstructie en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geleen inplannen

Heb je belang bij inzicht in de staat en de waarde van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan weet je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Geleen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Geleen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Geleen en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €330 en €470. De totaalprijs hangt af van meerdere aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het schema hieronder bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Geleen.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsindicatie
Etagewoning94 m2300 – €310
Rijwoning106 m2€360 – €370
Hoekpand147 m2€410 – €445
Twee onder één kap155 m2€470 – €480
Villa199 m2€530 – €555
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Geleen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Puth, Windraak, Munstergeleen, Guttecoven en Einighausen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geleen-6163

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Geleen controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Geleen). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Sittard-Geleen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie