Bouwkundige keuring Nieuwlande

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwlande regelen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwlande.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nieuwlande bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwlande laten uitvoeren

Heel snel een analyse van de huidige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Nieuwlande.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nieuwlande

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuwlande (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarbij staat in het document een kostenoverzicht om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €290 en €465. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwlande.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Appartementje84 m2300 – €310
Rijwoning122 m2€340 – €390
Hoekpand148 m2€420 – €450
Geschakelde woning172 m2€465 – €495
Villa194 m2€510 – €555
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwlande die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Hollandscheveld, Kerkenveld, Linde, Nieuwlande en Geesbrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwlande-7929

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Nieuwlande analyseert een neutrale expert de potentiële woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld zodra jij interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Nieuwlande). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Coevorden doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie