Bouwkundige keuring Achtmaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Achtmaal inplannen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen, de kosten en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Achtmaal.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Achtmaal benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals het schilderwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Achtmaal regelen

Heb je belang bij een analyse van de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de sanitaire voorzieningen en de technische staat van de CV-installatie. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Achtmaal.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Achtmaal

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Achtmaal en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een tariefoverzicht om het object in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €400. De prijs is gebaseerd op allerlei variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Achtmaal.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Studio75 m2275 – €320
Rijtjeshuis117 m2€340 – €380
Hoekwoning129 m2€400 – €430
Twee onder één kap169 m2€450 – €490
Landhuis182 m2€525 – €540
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Achtmaal die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Wernhout, Klein Zundert, Chaam, Bavel en Ulvenhout.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-achtmaal-4885

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Achtmaal checkt een objectieve specialist het gebouw. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Achtmaal). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Zundert wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie