Bouwkundige keuring Foxwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Foxwolde laten doen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina lees je meer actuele info over de verschillende keuringen, de kosten en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Foxwolde.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Foxwolde checkt de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Foxwolde inplannen

Wil je snel inzicht in de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de groepenkasten en of er houtrot is. Ook achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Foxwolde.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Foxwolde

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Foxwolde (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenberekening om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €315 en €420. Het prijskaartje hangt af van een aantal facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Foxwolde.

Soort woningAantal m2Gemiddelde prijzen
Bovenwoning92 m2€300 – €325
Tussenwoning119 m2€335 – €365
Hoekpand128 m2€405 – €450
Geschakelde woning165 m2€460 – €505
Villa176 m2€510 – €545
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Foxwolde die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Leutingewolde, Nieuw-Roden, Alteveer, Roderesch en Lieveren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-foxwolde-9314

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Foxwolde analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Foxwolde). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Noordenveld wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De expert weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie