Bouwkundige keuring Balk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Balk inplannen is dan zeer verstandig. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Balk.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Balk benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Balk plannen

Wil jij meteen inzicht in de algehele staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Balk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Balk

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Balk en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €335 en €450. De totale prijs is gebaseerd op een aantal facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio is van belang door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het schema hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Balk.

Type huis OppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning89 m2€280 – €305
Tussenwoning115 m2€355 – €380
Hoekhuis128 m2€410 – €445
Twee onder één kap174 m2€450 – €480
Landhuis188 m2€530 – €560
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Balk die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Sloten, Ypecolsga, Indijk, Smallebrugge en Woudsend.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-balk-8561

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Balk bekijkt een neutrale expert het woonhuis. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Balk). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente De Fryske Marren loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie