Bouwkundige keuring Woudsend

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Woudsend laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Woudsend.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Woudsend benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van het dak, dakpannen of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Woudsend afspreken

Heb je belang bij een inspectie van de algehele staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en en de toepassingen van isolatie. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Woudsend.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Woudsend

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Woudsend en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook bekijk je hier een tariefoverzicht om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €305 en €445. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Woudsend.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Studio81 m2290 – €325
Rijtjeshuis118 m2€355 – €380
Hoekwoning139 m2€420 – €440
Twee onder één kap171 m2€450 – €485
Landhuis200 m2€525 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Woudsend die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Terkaple, Akmarijp, Echtenerbrug, Bantega en Echten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-woudsend-8551

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Woudsend controleert een onafhankelijk deskundige de woning. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een huis dat je wilt verkopen. Daarmee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Woudsend). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie