Bouwkundige keuring Garnwerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Garnwerd laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Garnwerd.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Garnwerd onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de sanitaire voorzieningen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Garnwerd laten uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij weet je welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Garnwerd.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Garnwerd

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Garnwerd (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de inspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het object in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €485. De totale prijs hangt af van verschillende punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Garnwerd.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte kosten
Appartement77 m2€285 – €320
Tussenwoning107 m2€360 – €390
Kopwoning133 m2€415 – €450
Geschakelde woning166 m2€460 – €490
Vrijstaand192 m2€515 – €545
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Garnwerd die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Feerwerd, Ezinge, Saaksum, Lauwerzijl en Niehove.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-garnwerd-9893

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Garnwerd checkt een onpartijdige ingenieur het verblijf. Handig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Garnwerd). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Westerkwartier loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie