Bouwkundige keuring Smallebrugge

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Smallebrugge laten doen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform tref je nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Smallebrugge.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Smallebrugge inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. het leidingwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Smallebrugge laten uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij weet je welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Smallebrugge.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Smallebrugge

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Smallebrugge en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin staat de conclusie van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij staat in het document een kostenberekening om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €285 en €460. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendevariabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Smallebrugge.

Type woningOppervlaktePrijsindicatie
Studio82 m2280 – €325
Rijwoning123 m2€340 – €385
Hoekwoning147 m2€425 – €450
Twee onder één kap170 m2€455 – €485
Villa187 m2€515 – €550
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Smallebrugge die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Woudsend, Terkaple, Akmarijp, Echtenerbrug en Bantega.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-smallebrugge-8552

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Smallebrugge checkt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Smallebrugge). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie