Bouwkundige keuring Hoogwoud

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hoogwoud uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een idee van de huidige staat van het huis en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hoogwoud.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hoogwoud inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoogwoud uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de algehele staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Hoogwoud.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hoogwoud

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Hoogwoud (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je daar een kostenindicatie om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €315 en €380. Het kostenplaatje is afhankelijk van allerlei facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het schema hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hoogwoud.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartement91 m2300 – €320
Rijtjeshuis104 m2€360 – €380
Hoekhuis130 m2€425 – €450
Twee onder één kap153 m2€450 – €490
Landhuis179 m2€515 – €540
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoogwoud die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Spanbroek, Obdam, Hensbroek, Schellinkhout en Oosterblokker.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoogwoud-1718

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Hoogwoud onderzoekt een objectieve deskundige het huis. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je wilt verkopen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd wanneer je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hoogwoud). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Opmeer loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De specialist kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie