Bouwkundige keuring Ypecolsga

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Ypecolsga regelen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform verzamelen wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Ypecolsga.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ypecolsga bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ypecolsga regelen

Op korte termijn een indicatie van de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de ventilatie en en of er lekkages zijn. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Ypecolsga.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ypecolsga

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Ypecolsga (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je hier een kostenberekening om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €380. De totaalprijs bestaat uit meerdere variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het schema hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ypecolsga.

WoonobjectOppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje82 m2295 – €325
Rijtjeshuis109 m2€335 – €385
Hoekwoning138 m2€400 – €440
2-onder-1 kap151 m2€470 – €495
Villa199 m2€520 – €560
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ypecolsga die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Indijk, Smallebrugge, Woudsend, Terkaple en Akmarijp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ypecolsga-8554

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Ypecolsga bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonobject. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woning dat jij wil verhuren. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Ypecolsga). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie