Bouwkundige keuring Indijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Indijk inplannen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Indijk.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Indijk onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je inzicht in de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Indijk regelen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van je woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Indijk.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Indijk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Indijk en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Hij of zij gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de keuring omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €490. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het schema hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Indijk.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde kosten
Etagewoning85 m2280 – €330
Tussenwoning117 m2€335 – €390
Hoekpand143 m2€420 – €445
Twee onder één kap158 m2€475 – €500
Villa183 m2€505 – €555
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Indijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Smallebrugge, Woudsend, Terkaple, Akmarijp en Echtenerbrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-indijk-8553

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Indijk controleert een neutrale specialist het verblijf. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woning dat jij wil verhuren. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de nieuwe eigenaar te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Indijk). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De expert weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie