Bouwkundige keuring Bantega

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Bantega laten doen is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen, de tarieven en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Bantega.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Bantega onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bantega inplannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw appartement of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen, het schilderwerk en of er asbest aanwezig is. Dan kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Bantega.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Bantega

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Bantega (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de keuring deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €380. Het kostenplaatje bestaat uit diverse punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Bantega.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartement85 m2295 – €305
Tussenwoning117 m2€345 – €380
Kopwoning127 m2€405 – €450
2-onder-1 kap157 m2€470 – €490
Villa189 m2€520 – €560
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bantega die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Echten, Oosterzee, Follega, Eesterga en Lemmer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bantega-8538

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Bantega onderzoekt een onafhankelijk specialist het woonhuis. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bantega). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente De Fryske Marren wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie