Bouwkundige keuring Noordhorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Noordhorn laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform bekijk je nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Noordhorn.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Noordhorn bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de kozijnen, het schilderwerk en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordhorn laten uitvoeren

Wil je snel een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Noordhorn.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Noordhorn

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Noordhorn en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage staat in het document een kostenoverzicht om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €395. De prijs bestaat uit verschillendefacetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Noordhorn.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijs
Studio98 m2275 – €310
Tussenwoning107 m2€355 – €385
Hoekwoning144 m2€405 – €440
Twee onder één kap167 m2€470 – €495
Villa196 m2€515 – €550
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noordhorn die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Garmerwolde, Thesinge, Sint Annen, Woltersum en Lellens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordhorn-9804

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Noordhorn controleert een neutrale deskundige de potentiële woning. Handig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de potentiële koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Noordhorn). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Westerkwartier wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie