Bouwkundige keuring Marum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Marum inplannen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Marum.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Marum inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Marum regelen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Tevens weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Marum.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Marum

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Marum (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien staat in het document een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €285 en €415. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Marum.

Soort huisOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje88 m2300 – €315
Rijtjeshuis119 m2€350 – €385
Hoekhuis126 m2€415 – €445
2-onder-1 kap174 m2€465 – €485
Herenhuis191 m2€515 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Marum die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Boerakker, Tolbert, Midwolde, Nietap en Een-West.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-marum-9363

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Marum bekijkt een onafhankelijk expert het gebouw. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Marum). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Westerkwartier doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie