Bouwkundige keuring Echten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Echten inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Echten.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Echten bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Echten plannen

Wil je snel meer info over de algehele staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Echten.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Echten

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Echten (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De ingenieur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je daar een kostenoverzicht om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €285 en €370. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Echten.

Soort woningOppervlaktePrijsberekening
Appartement89 m2285 – €305
Rijwoning106 m2€345 – €375
Hoekwoning139 m2€400 – €450
2-onder-1 kap157 m2€455 – €480
Villa186 m2€520 – €560
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Echten die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oosterzee, Follega, Eesterga, Lemmer en Koufurderrige.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-echten-8537

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Echten onderzoekt een onafhankelijk ingenieur het huis. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Echten). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente De Fryske Marren doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie