Bouwkundige keuring Boornzwaag

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Boornzwaag laten doen is dan zeer verstandig. Zo krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie bekijk je alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Boornzwaag.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Boornzwaag controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de algehele kavel en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Boornzwaag laten uitvoeren

Direct meer info over de huidige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Boornzwaag.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Boornzwaag

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Boornzwaag en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €350 en €450. De totaalprijs is gebaseerd op meerdere punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de onderstaande tabel bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Boornzwaag.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning83 m2295 – €330
Tussenwoning104 m2€335 – €390
Hoekwoning125 m2€415 – €440
Geschakelde woning175 m2€455 – €490
Landhuis190 m2€525 – €550
Schema met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Boornzwaag die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Langweer, Teroele, Idskenhuizen, Tjerkgaast en Sint Nicolaasga.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-boornzwaag-8526

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Boornzwaag checkt een neutrale ingenieur het woonobject. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om kopers op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Boornzwaag). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente De Fryske Marren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie