Bouwkundige keuring Sint Nicolaasga

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Sint Nicolaasga regelen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Sint Nicolaasga.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Sint Nicolaasga checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Nicolaasga afspreken

Wil jij meteen meer info over de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en en of er asbest aanwezig is. Ook wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Sint Nicolaasga.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundige mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Sint Nicolaasga

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Sint Nicolaasga (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €470. De totale prijs is gebaseerd op verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft invloed vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de snelheid, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Sint Nicolaasga.

Soort woningAantal m2Geschatte tarieven
Appartement78 m2300 – €315
Rijwoning114 m2€355 – €375
Hoekhuis138 m2€425 – €450
Geschakelde woning160 m2€470 – €490
Herenhuis180 m2€510 – €540
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Nicolaasga die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Scharsterbrug, Doniaga, Oldeouwer, Ouwster-Nijega en Ouwsterhaule.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-nicolaasga-8521

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Sint Nicolaasga checkt een objectieve expert de woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd wanneer je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Sint Nicolaasga). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente De Fryske Marren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie