Bouwkundige keuring Tjerkgaast

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Tjerkgaast uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bieden wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Tjerkgaast.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Tjerkgaast checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het metselwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tjerkgaast inplannen

Wil jij meteen een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en de staat van de elektrische installatie. Tevens krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Tjerkgaast.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Tjerkgaast

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Tjerkgaast en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De deskundige bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat een lijst met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij bekijk je hier een kostenindicatie om de woning in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €275 en €485. Het kostenplaatje is gebaseerd op een aantal punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol vanwege de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Tjerkgaast.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijzen
Appartement76 m2275 – €305
Rijwoning116 m2€345 – €390
Hoekhuis132 m2€400 – €430
2-onder-1 kap160 m2€465 – €480
Landhuis191 m2€510 – €535
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tjerkgaast die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Sint Nicolaasga, Scharsterbrug, Doniaga, Oldeouwer en Ouwster-Nijega.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tjerkgaast-8522

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Tjerkgaast controleert een objectieve bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de mogelijke koper te informeren over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Tjerkgaast). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente De Fryske Marren wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie