Bouwkundige keuring Broek

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Broek uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Broek.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Broek onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de riolering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Broek laten uitvoeren

Heel snel meer info over de technische kwaliteit een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens weet je welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Broek.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker kan je ook veel uitleg vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Broek

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Broek en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin staat een lijst met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd bekijk je hier een overzicht met de kosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €330 en €385. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Broek.

Type huis GrootteGeschatte kosten
Studio100 m2295 – €305
Tussenwoning106 m2€335 – €390
Hoekhuis134 m2€405 – €440
Geschakelde woning155 m2€450 – €490
Landhuis182 m2€505 – €560
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Broek die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Goingarijp, Delfstrahuizen, Rohel, Haskerhorne en Snikzwaag.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-broek-8512

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Broek onderzoekt een onpartijdige expert het huis. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Broek). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente De Fryske Marren loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie