Bouwkundige keuring Delfstrahuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Delfstrahuizen inplannen is heel erg verstandig. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site bieden wij informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Delfstrahuizen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Delfstrahuizen bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Delfstrahuizen afspreken

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de dakconstructie en en de staat van de CV-ketel. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Delfstrahuizen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Delfstrahuizen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Delfstrahuizen en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. Deze persoon gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €380. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van meerdere facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Delfstrahuizen.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje96 m2300 – €315
Rijwoning125 m2€345 – €390
Hoekpand143 m2€405 – €430
Twee onder één kap168 m2€470 – €505
Villa197 m2€505 – €555
Schema met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Delfstrahuizen die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Rohel, Haskerhorne, Snikzwaag, Joure en Goëngahuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-delfstrahuizen-8508

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Delfstrahuizen checkt een onpartijdige partij het gebouw. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in het geval je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Delfstrahuizen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente De Fryske Marren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie