Bouwkundige keuring Haskerhorne

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Haskerhorne laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Haskerhorne.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Haskerhorne onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haskerhorne afspreken

Wil jij meteen een analyse van de technische kwaliteit een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de algehele kavel en en de staat van de CV-ketel. Dan krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Haskerhorne.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Haskerhorne

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Haskerhorne en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De ingenieur kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de inspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €435. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Haskerhorne.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Bovenwoning93 m2285 – €310
Rijtjeshuis115 m2€345 – €385
Kopwoning141 m2€425 – €445
Geschakelde woning160 m2€465 – €485
Herenhuis186 m2€525 – €540
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haskerhorne die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Snikzwaag, Joure, Goëngahuizen, Aldeboarn en Terherne.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haskerhorne-8506

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Haskerhorne bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonobject. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woonobject dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Haskerhorne). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente De Fryske Marren wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de gebreken van de woning. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De specialist noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie