Bouwkundige keuring Goingarijp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Goingarijp laten doen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je actuele info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Goingarijp.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Goingarijp analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de meterkast en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Goingarijp laten uitvoeren

Heel snel inzicht in de algehele staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Goingarijp.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Goingarijp

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Goingarijp (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €315 en €390. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In de bijgaande tabel delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Goingarijp.

Type woningGrootteGeschatte kosten
Appartement76 m2275 – €305
Tussenwoning111 m2€355 – €370
Hoekhuis144 m2€420 – €430
Twee onder één kap161 m2€460 – €495
Landhuis189 m2€525 – €550
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Goingarijp die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Delfstrahuizen, Rohel, Haskerhorne, Snikzwaag en Joure.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-goingarijp-8511

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Goingarijp bekijkt een objectieve deskundige de woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Goingarijp). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente De Fryske Marren loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie