Bouwkundige keuring Rohel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Rohel inplannen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bekijk je aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Rohel.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Rohel controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rohel regelen

Wil jij meteen meer info over de staat en de waarde van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de ventilatie en of er houtrot is. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Rohel.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Rohel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Rohel en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat de conclusie van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je hier een schatting van de onkosten om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €315 en €420. De prijs hangt af van diverse factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Rohel.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Studio86 m2300 – €305
Rijwoning107 m2€345 – €385
Hoekhuis145 m2€415 – €440
Geschakelde woning169 m2€465 – €505
Villa181 m2€525 – €540
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rohel die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Haskerhorne, Snikzwaag, Joure, Goëngahuizen en Aldeboarn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rohel-8507

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Rohel onderzoekt een onafhankelijk ingenieur het woonhuis. Handig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Rohel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente De Fryske Marren doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De bouwkundige kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie