Bouwkundige keuring De Meern

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in De Meern laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Hieronder tref je uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in De Meern.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in De Meern controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de vloerconstructies en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Meern inplannen

Op korte termijn een analyse van de staat en de waarde van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de kozijnen, het schilderwerk en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in De Meern.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook handige toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in De Meern

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in De Meern en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het huis in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €270 en €490. Het prijskaartje hangt af van allerlei aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de tabel hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in De Meern.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning77 m2280 – €315
Rijwoning117 m2€335 – €380
Hoekpand148 m2€420 – €445
Geschakelde woning172 m2€475 – €505
Herenhuis187 m2€520 – €540
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Meern die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Vleuten, Snelrewaard, Polsbroek, Jaarsveld en Lopikerkapel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-meern-3453

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in De Meern onderzoekt een neutrale deskundige het huis. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woonobject dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de potentiële koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in De Meern). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Utrecht maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie