Bouwkundige keuring Nieuw Namen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuw Namen inplannen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Nieuw Namen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Nieuw Namen inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de algehele kavel en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw Namen uitvoeren

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en en of er lekkages zijn. Zo kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Nieuw Namen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nieuw Namen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuw Namen (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €430. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de bijgaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw Namen.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning92 m2280 – €315
Tussenwoning103 m2€350 – €375
Hoekhuis140 m2€415 – €450
Geschakelde woning158 m2€470 – €490
Villa184 m2€505 – €560
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw Namen die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Clinge, Heikant, Kapellebrug, Sint Jansteen en Westdorpe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-namen-4568

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Nieuw Namen checkt een onafhankelijk partij het verblijf. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige check alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Nieuw Namen). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Hulst bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De deskundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie