Bouwkundige keuring Castelre

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Castelre laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Castelre.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Castelre bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere het voegwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Castelre regelen

Behoefte aan een analyse van de huidige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het leidingwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Castelre.

Besparen op een bouwkeuring in februari 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Castelre

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Castelre (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie tref je een samenvatting van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een kostenoverzicht om de woonruimte in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €290 en €460. De totale prijs is gebaseerd op verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Castelre.

Type woningAantal m2Gemiddelde kosten
Etagewoning95 m2275 – €325
Tussenwoning125 m2€340 – €365
Hoekwoning135 m2€400 – €445
Twee onder één kap174 m2€460 – €505
Vrijstaand190 m2€505 – €550
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Castelre die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Ulicoten, s Gravenmoer, Hulsel, Hooge Mierde en Lage Mierde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-castelre-5114

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Castelre bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woning dat jij wil verhuren. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Castelre). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Baarle-Nassau wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het woonobject. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie