Bouwkundige keuring Peins

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Peins regelen is dan zeer verstandig. Zo krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Peins.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Peins onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de status van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Peins inplannen

Direct een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de meterkast en en de staat van de elektrische installatie. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Peins.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Peins

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Peins en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je daar een tariefoverzicht om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €405. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van belang in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Peins.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning87 m2290 – €325
Tussenwoning114 m2€355 – €365
Hoekpand139 m2€400 – €430
Twee onder één kap151 m2€475 – €490
Herenhuis185 m2€505 – €550
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Peins die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Ried, Boer, Dongjum, Herbaijum en Achlum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-peins-8812

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Peins bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonobject. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om kopers goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd als je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Peins). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Waadhoeke maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie