Bouwkundige keuring Nijelamer

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nijelamer laten doen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Nijelamer.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nijelamer bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de dakconstructie en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijelamer inplannen

Direct een analyse van de staat (en gebreken) van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de gevel en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Nijelamer.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nijelamer

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Nijelamer (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en maakt geen schade. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de keuring omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd staat in het document een indicatie van de kosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €460. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nijelamer.

Type huis Aantal m2Geschatte tarieven
Etagewoning92 m2295 – €330
Rijtjeshuis122 m2€350 – €385
Hoekpand139 m2€425 – €450
Geschakelde woning160 m2€465 – €500
Vrijstaand189 m2€525 – €540
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijelamer die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oldelamer, Munnekeburen, Langelille, Scherpenzeel en Spanga.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijelamer-8487

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Nijelamer bekijkt een onafhankelijk specialist de woning. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woonobject dat jij wil verhuren. Zo geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Nijelamer). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Weststellingwerf loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie