Bouwkundige keuring Nieuwersluis

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwersluis uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Nieuwersluis.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Nieuwersluis controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwersluis uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de vloeren en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Nieuwersluis.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Nieuwersluis

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Nieuwersluis en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Hij of zij beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je daar een kostenindicatie om het gebouw in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €295 en €465. De uiteindelijke prijs bestaat uit meerdere punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwersluis.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartement90 m2300 – €325
Tussenwoning124 m2€335 – €375
Hoekwoning129 m2€410 – €430
Twee onder één kap158 m2€450 – €485
Vrijstaand191 m2€515 – €550
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwersluis die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Kockengen, Nieuwer Ter Aa, Breukeleveen, Breukelen en Westbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwersluis-3631

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Nieuwersluis controleert een neutrale ingenieur het huis. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht is relevant zodra jij actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Nieuwersluis). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Stichtse Vecht bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De expert noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie