Bouwkundige keuring Gemert

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Gemert regelen is dan zeer verstandig. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina lees je meer alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Gemert.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Gemert bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de fundering en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gemert uitvoeren

Direct duidelijkheid over de algehele staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de fundering en en of er asbest aanwezig is. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Gemert.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Gemert

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Gemert en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je hier een kostenberekening om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €285 en €445. De totale prijs is gebaseerd op diverse variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Gemert.

Type woningOppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje76 m2290 – €305
Tussenwoning101 m2€360 – €365
Hoekwoning129 m2€425 – €450
Geschakelde woning162 m2€470 – €480
Vrijstaand188 m2€515 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Gemert die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Zeeland, Odiliapeel, Volkel, Maren-Kessel en Lith.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gemert-5421

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Gemert bekijkt een objectieve ingenieur het woonhuis. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Gemert). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Gemert-Bakel maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie