Bouwkundige keuring Kûbaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Kûbaard inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Kûbaard.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Kûbaard bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de meterkast en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kûbaard inplannen

Wil je snel een inspectie van de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Dan achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Kûbaard.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Kûbaard

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kûbaard (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je daar een indicatie van de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €280 en €485. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Kûbaard.

Soort huisOppervlaktePrijsberekening
Appartement84 m2300 – €305
Tussenwoning110 m2€335 – €380
Hoekwoning136 m2€415 – €450
Geschakelde woning156 m2€450 – €505
Landhuis194 m2€510 – €560
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kûbaard die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Wommels, It Heidenskip, Molkwerum, Warns en Stavoren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kubaard-8732

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Kûbaard bekijkt een onafhankelijk specialist de potentiële woning. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Kûbaard). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie