Bouwkundige keuring Voorhout

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Voorhout uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Voorhout.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Voorhout onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de ventilatie en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Voorhout plannen

Direct meer info over de bouwkundige staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie. Daarbij weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Voorhout.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform vind je ook meer gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Voorhout

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Voorhout en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de bevindingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €325 en €460. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillendefactoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Voorhout.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje80 m2290 – €330
Rijwoning123 m2€360 – €385
Kopwoning142 m2€405 – €440
Geschakelde woning162 m2€470 – €480
Villa190 m2€520 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Voorhout die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Noordwijkerhout, De Zilk, Sassenheim, Lisserbroek en Kaag.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-voorhout-2216

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Voorhout analyseert een neutrale partij het gebouw. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Voorhout). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Teylingen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie