Bouwkundige keuring Rijs

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Rijs laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Rijs.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Rijs inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het schilderwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rijs regelen

Wil je snel een indicatie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie. Tevens achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Rijs.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Rijs

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Rijs en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de inspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je daar een overzicht met de kosten om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €295 en €460. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van een aantal facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Rijs.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Appartement92 m2300 – €330
Rijwoning115 m2€345 – €375
Hoekpand147 m2€400 – €450
2-onder-1 kap174 m2€460 – €485
Vrijstaand195 m2€530 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rijs die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Harich, Nijemirdum, Sondel, Ruigahuizen en Wijckel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rijs-8572

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Rijs bekijkt een neutrale partij het woonobject. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren wanneer je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Rijs). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente De Fryske Marren loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het woonobject. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie