Bouwkundige keuring Markenbinnen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Markenbinnen laten doen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Markenbinnen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Markenbinnen onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de dakconstructie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Markenbinnen plannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en of er houtrot is. Tevens krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Markenbinnen.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Markenbinnen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Markenbinnen (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist checkt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het huis in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €485. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Markenbinnen.

Type huis Netto woonoppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning97 m2300 – €305
Rijtjeshuis101 m2€360 – €365
Kopwoning148 m2€400 – €435
Twee onder één kap175 m2€450 – €495
Vrijstaand195 m2€530 – €550
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Markenbinnen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Oostknollendam, Wormer, Westknollendam, Wormerveer en Zaandam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-markenbinnen-1536

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Markenbinnen onderzoekt een onafhankelijk ingenieur het woonobject. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Markenbinnen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Alkmaar loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie