Bouwkundige keuring Nijemirdum

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Nijemirdum regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nijemirdum.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Nijemirdum onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van het metselwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijemirdum inplannen

Heel snel inzicht in de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel. Hiermee kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nijemirdum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nijemirdum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Nijemirdum (regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een kostenberekening om het verblijf in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €320 en €480. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van een aantal punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de regio is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Nijemirdum.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Bovenwoning87 m2285 – €325
Rijtjeshuis106 m2€345 – €385
Hoekwoning127 m2€405 – €435
Twee onder één kap169 m2€465 – €495
Landhuis193 m2€525 – €560
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijemirdum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Sondel, Ruigahuizen, Wijckel, Balk en Sloten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijemirdum-8566

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Nijemirdum bekijkt een neutrale specialist het woonobject. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een huis dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Nijemirdum). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente De Fryske Marren wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie