Bouwkundige keuring Harich

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Harich uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Harich.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Harich controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het stucwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Harich plannen

Wil jij meteen een indicatie van de bouwkundige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. het voegwerk en en de staat van de elektrische installatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Harich.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Harich

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Harich en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De ingenieur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de keuring meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport vind je een overzicht van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €380. De totale prijs is gebaseerd op diverse facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Harich.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijzen
Etagewoning76 m2280 – €325
Rijtjeshuis108 m2€350 – €375
Hoekpand126 m2€405 – €440
Twee onder één kap161 m2€460 – €480
Vrijstaand193 m2€525 – €560
Schema met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Harich die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nijemirdum, Sondel, Ruigahuizen, Wijckel en Balk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-harich-8571

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Harich analyseert een neutrale deskundige het woonhuis. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Harich). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente De Fryske Marren doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële problemen worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie