Bouwkundige keuring Kantens

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kantens regelen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite bekijk je praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kantens.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Kantens bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kantens inplannen

Behoefte aan meer info over de algehele staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is. Ook heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Kantens.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Kantens

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Kantens en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €420. De prijs hangt af van verschillendefactoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Kantens.

Soort huisGrootteGeschatte prijzen
Etagewoning96 m2280 – €325
Rijwoning102 m2€335 – €390
Hoekwoning127 m2€410 – €430
Geschakelde woning164 m2€465 – €480
Landhuis192 m2€510 – €550
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kantens die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Toornwerd, Westerwijtwerd, Huizinge, Middelstum en Warffum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kantens-9995

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Kantens bekijkt een objectieve partij het woonhuis. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woonobject dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Kantens). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Het Hogeland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie