Bouwkundige keuring Sondel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Sondel laten doen is heel erg verstandig. Op die manier krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Hieronder verzamelen wij nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Sondel.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Sondel onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie weet je alles over de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sondel laten uitvoeren

Direct een inspectie van de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de ventilatie en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Sondel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Sondel

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Sondel (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de inspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €445. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendefactoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de vergelijker hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Sondel.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Etagewoning75 m2285 – €330
Rijtjeshuis116 m2€340 – €370
Hoekpand127 m2€415 – €430
Geschakelde woning158 m2€475 – €500
Herenhuis178 m2€510 – €545
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sondel die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Ruigahuizen, Wijckel, Balk, Sloten en Ypecolsga.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sondel-8565

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Sondel analyseert een onpartijdige specialist het gebouw. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige check alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Sondel). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente De Fryske Marren bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie