Bouwkundige keuring Wijckel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Wijckel laten uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Wijckel.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Wijckel benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijckel uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Zo kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Wijckel.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel uitleg vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wijckel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een expert zoeken die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Wijckel en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een kostenberekening om de woning in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €395. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van meerdere facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de regio is van belang door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het overzicht hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wijckel.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Bovenwoning77 m2€290 – €320
Tussenwoning120 m2€360 – €375
Hoekwoning127 m2€415 – €450
Geschakelde woning174 m2€470 – €500
Villa178 m2€505 – €535
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wijckel die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Balk, Sloten, Ypecolsga, Indijk en Smallebrugge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijckel-8563

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Wijckel bekijkt een onpartijdige partij de potentiële woning. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Wijckel). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente De Fryske Marren wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie