Bouwkundige keuring Scharsterbrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Scharsterbrug regelen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Scharsterbrug.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Scharsterbrug bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de ventilatie en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Scharsterbrug regelen

Behoefte aan duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Zo achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Scharsterbrug.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Scharsterbrug

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Scharsterbrug en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele gebreken. Ook staat in het document een kostenberekening om het object in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €390. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Scharsterbrug.

Type woningAantal m2Geschatte prijs
Appartementje78 m2€300 – €305
Tussenwoning103 m2€350 – €385
Hoekhuis136 m2€405 – €435
Geschakelde woning156 m2€460 – €485
Herenhuis188 m2€505 – €545
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Scharsterbrug die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Doniaga, Oldeouwer, Ouwster-Nijega, Ouwsterhaule en Broek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-scharsterbrug-8517

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Scharsterbrug checkt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Scharsterbrug). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente De Fryske Marren loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie